Mmmmm QUE RICO!

A TERCEIRA TAREFA INTEGRADA QUE NOS CHEGOU DA PEPATECA TEN QUE VER CUN LIBRO CHAMADO  COCIÑANDO CON BOLBORETAS NO BANDULLO.  O LIBRO ANÍMANOS A EXPLORAR OS SABORES, EXPRESAR AS NOSAS PREFERENCIAS NA COMIDA, E A COCIÑAR XUNTOS!!
Resultado de imagen de COCINANDO CON BOLBORETAS
TRAS MIRAR AS FOTOGRAFÍAS DE TODAS AS RECEITAS DO LIBRO VOTAMOS E SAIU COMO GAÑADORA: OS FLOCOS DE MILLO DOCE. EN PRINCIPIO ERA ALGO SINXELO. NON PUIDEMOS USAR O MILLO QUE TIÑAMOS NA ESCOLA PORQUE NON SE CONVERTÍAN OS GRANS EN FLOCOS. PERO TRAS MERCAR O PRECISO PUXÉMONOS MANS Á OBRA. 

COMO PODEDES VER NO VÍDEO, HOUBO UN PRIMEIRO INTENTO NO QUE TARDABA MOITO O ALMÍBAR E FINALMENTE NON ACADAMOS O RESULTADO DESEXADO PORQUE SE NOS PASOU O PUNTO DO ALMÍBAR. EN CUESTIÓN DE 35 SEGUNDOS ESCARCHOU E CONSEGUIMOS AZUCRE DE COR EN LUGAR DE FLOCOS DE COR. PERO COMIMOS IGUALMENTE CON MOITA EMOCIÓN. NUN SEGUNDO INTENTO BOTAMOS MENOS AUGA E AZUCRE, PARA QUE SE EVAPORASE ANTES E AUMENTAMOS A TEMPERATURA CO NOSO ROBOT. ASÍ CONSEGUIMOS DOUS ALMÍBAR DE COR VERDE ESCURA E CLARIÑA. CELEBRAMOLO DEGUSTANDO OS FLOCOS DOCES PERO CONCLUIMOS QUE MAIORMENTE NOS GUSTABAN MÁIS SEN O ALMÍBAR.


A SEGUNDA RECEITA QUE FIXEMOS FORON OS NEVADITOS. PARA ESTA RECEITA TIVEMOS ALGO MÁIS DE ELABORACIÓN E INGREDIENTES QUE MERCAR. GUSTOULLES IR ULINDO E PROBANDO ANTES DE COMEZAR, E FOMOS COMPROBANDO TAMÉN QUE A PROPORCIÓN DE FARIÑA E MANTEIGA DO LIBRO NON ERA CORRECTA E FOMOS ENGADINDO MÁIS FARIÑA PARA ACADAR A CONSISTENCIA QUE NOS PERMITISE TRABALLAR A MASA.

COMO SE VE NO VÍDEO ENCANTOULLES  ALISAR CO RODILLO E CORTAR AS FIGURAS. ESTABAN ANSIOSOS POR VELAS TRAS O FORNO. ULÍA A AULA QUE DABA GUSTO. A TEXTURA SORPRENDEU A ALGÚNS QUE SE CADRA AGARDABAN UNHA GALLETA TÍPICA E NON A PROPIA DO POLVORÓN OU MANTECADO DE NADAL QUE TEÑEN ESTES NEVADITOS. E POR SUPOSTO LEVARON A PROBA PARA AS CASAS NUNHAS CAIXIÑAS DECORADAS POR ELES.  TRIUNFARÍAN NAS FAMILIAS?


Ningún comentario: